Семінар для голів батьківських комітетів закладів освіти району

Одним із головних завдань закладів освіти є виховання різнобічно та гармонійно розвиненої національно свідомої особистості, підготовка до дорослого життя кожного випускника.
Жоден із закладів освіти не схожий на будь-який інший, у кожного свої традиції, напрямки роботи, особливі здобутки.
Колектив Лісниківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені Михайла Грушевського працює над довгостроковим проектом «Школа-музей». У нашому навчальному закладі для формування в учнів патріотичних якостей широко застосовуються засоби музейної педагогіки.
6 лютого 2020 року на базі школи було проведено семінар для голів батьківських комітетів закладів освіти Києво-Святошинського району «Роль батьків у розвитку патріотичних почуттів та поглиблення знань про духовну спадщину свого народу».
Відкрила семінар методист відділу освіти з виховної роботи Гончарук Тетяна Василівна, яка ознайомила присутніх з планом роботи семінару та особливостями роботи школи з питань патріотичного виховання.

/Files/images/photo_2020-02-06_19-45-16.jpg

Директор школи Осадчий Володимир Петрович поділився з учасниками семінару досвідом роботи в цьому напрямку.

/Files/images/photo_2020-02-06_19-38-52.jpg

Заступник директора школи з виховної роботи Кочугур Юлія Миколаївна ознайомила учасників семінару з сучасними підходами до національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

/Files/images/photo_2020-02-06_19-38-33.jpg

Школа – осередок виховання громадянина-патріота, але лише спільними зусиллями педагогів, батьків, представників громадськості можна досягти найкращих результатів з патріотичного виховання підростаючого покоління. Тому необхідно встановлювати рівноправне партнерство між всіма учасниками освітнього процесу. Головне – усвідомити, що результативними будуть не повсякденні розмови, повчання чи зауваження, а безпосередній вплив на дитину, організація життя підростаючої особистості. Виховні методи повинні носити практичний характер, лише тоді вони будуть дієвими.
Про стан правопорушень серед учнів закладів загальної середньої освіти Києво-Святошинського району розповіла батькам інспектор сектору превенції Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області Соколова Юлія Вікторівна.
Вихованці гуртків «Музейна справа» разом із своїми керівниками Осадчою Катериною Олексіївною та Гиренко Наталією Володимирівною провели екскурсії в шкільних музеях. Адже наші музеї це не просто зібрання певних експонатів, а творчі виховні лабораторії, де кожна дитина може реалізувати себе як у пошуковій діяльності так і виступити екскурсоводом.

/Files/images/20200206_121632.jpg /Files/images/20200206_122947.jpg /Files/images/20200206_123644.jpg

Результатом нашої освітньої діяльності ми хочемо бачити високоосвічену, громадськоактивну, компетентну, самодостатню особистість.

/Files/images/20200206_130012.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.